تقسیم بندی لیست ایمیل

در این مقاله می خواهیم به بررسی این مورد بپردازیم که چگونه می توان لیست های ایمیل خود را برای ایمیل مارکتینگ هدفمند، تقسیم بندی کرد؟ امروزه تقسیم بندی لیست ایمیل از اهمیت بالایی برخوردار است، این کار به شما کمک می کند تا ارسال ایمیل های دقیق تری را داشته باشید و بتوانید برای هر گروه از کاربرانتان پیام مرتبط به آنان را ارسال کنید. باید بدانیم که تقسیم بندی نادرست در ایمیل های ارسالی سبب می شود که، ایمیل ها مستقیماً به سطل زباله بروند و کاربران شما نیز اشتراک خود را لغو کنند! چرا که کاربران تمایل دارد تا پیام هایی مطابق با نیازهای خود دریافت کنند. البته این موضوع به این معنا نیست که شما باید برای هر کاربر خود به صورت جداگانه ایمیل ارسال کنید، بلکه با تقسیم بندی لیست های خود به گروه های کوچکتر با ویژگی های مشترک می توانید ایمیل های مرتبط با هر گروه را به درستی برای ان ها ارسال کنید.

اصول تقسیم بندی ایمیل

مفهوم تقسیم بندی لیست ایمیل از اصطلاح شناخته شده تر، “تقسیم بازار” برگرفته شده است. همانطور که می دانیم تقسیم بازار به معنای، تقسیم مخاطبان به زیرمجموعه هایی بر اساس یک سری از معیارهای تعریف شده است. درنتیجه، برای شروع ایمیل مارکتینگ تقسیم بندی لیست مخاطبین از اهمیت بالایی برخوردار است.

تقسیم بندی ایمیل چیست؟

تقسیم ایمیل از طریق تفکیک لیست مخاطبان به بخش های کوچکتر، با توجه به خصوصیات مشترک موجود میان آن ها صورت می گیرد. بازاریابان می توانند بر اساس اطلاعاتی که از کاربران دریافت می کنند، گروه های مختلفی از کاربران را با ویژگی های مشترک ایجاد کنند.
تقسیم بندی لیست ایمیل چهار نوع دارد:
  1.  دموگرافیک: تقسیم بندی لیست ایمیل بر اساس اطلاعات اولیه افراد
  2.  روانشناختی: با استفاده از ویژگی های ذهنی مخاطبین
  3.  رفتاری: براساس تعاملات گذشته مخاطبین با کسب و کار شما
  4.  جغرافیایی: بر اساس مکان قرارگیری مخاطبین

تقسیم بندی در مقابل شخصی سازی

سوتفاهم رایجی که اغلب درهنگام تعریف تقسیم بندی ایمیل رخ می دهد این است که فکر می کنیم این اصطلاح با مفهوم شخصی سازی یکسان است. در نهایت، هر دو استراتژی با استفاده از جمع آوری اطلاعات مشترکان صورت می گیرند، اما با این حال، در نحوه دستیابی به این هدف از یکدیگر متفاوت هستند که در ادامه به بررسی آن می پردازیم. تقسیم بندی، از یک ویژگی مشترک در بین گروهی از مخاطبین استفاده می کند؛ در حالی که شخصی سازی، محتوا را برای هر مخاطب بخصوص ایجاد می کند. به عنوان مثال، با استفاده از تقسیم بندی می توانید هر شخصی را که خرید اینترنتی دارد مخاطب خود قرار دهید. از طرفی دیگر، در شخصی سازی می توانید، این کمپین را با استفاده از سابقه خرید هر مخاطب و توصیه های منحصر به فرد برای آن شخص به اشتراک بگذارید. از بین دو استراتژی نام برده شده، تقسیم بندی بهترین نقطه شروع برای شما است. این فرایند به شما کمک می کند تا کاربران خود و عوامل موثر در رفتار آن ها را درک کنید. سپس می توانید با استفاده از این ویژگی مشخص کنید کدام استراتژی های شخصی بیشترین تأثیر را بر روی کسب و کار شما دارند.    

چرا تقسیم بندی ایمیل از اهمیت بالایی برخوردار است؟

نیاز به تقسیم بندی لیست از آنجایی ناشی می شود که مخاطبان شما گروه یکنواخت و مشخصی نیستند. تقسیم بندی این امکان را به شما می دهد تا گروه های مختلف را با محتوای ایمیل مرتبط به آن ها و نیازهایشان هدف قرار دهید. این کار مزایای زیادی برای استراتژی ایمیل مارکتینگ شما دارد.
  • نتایج بهتر کمپین های ایمیل مارکتینگ ارسال ایمیل های مرتبط تر باعث پاسخ بهتر از سوی کاربران می شود. اگر آنچه که شما برای کاربران خود ارسال می کنید، متناسب با نیاز های وی باشد، میزان کلیک و تبدیل بیشتری را خواهید داشت.
  • قابلیت تحویل بهبود یافته در ایمیل های ارسالی نحوه کارکرد کمپین های ایمیل شما، مستقیماً بر روی اعتبارتان تأثیر می گذارد. این بدان معناست که، تعامل ضعیف ناشی از عدم تقسیم بندی می تواند باعث شود که در آینده کمپین های شما در بخش اسپم قرار بگیرند. پس بهتر است با تقسیم بندی لیست ایمیل خود، میزان باز کردن ایمیل ها را از سوی کاربرانتان افزایش دهید.
  • روابط قویتر با کاربران شما نمی توانید از طریق کمپین های ایمیل عمومی با مشترکین منحصر به فرد در ارتباط باشید، پس بهتر است برای حفظ ارتباط بهتر با کاربران، گیرنده احساس کند که پیام شما به صورت اختصاصی برای او نوشته شده است. ارسال مداوم محتوایی که این حس را در کاربر ایجاد می کند، سبب می شود تا  اعتماد آن ها نسبت به نام تجاری شما جلب شود. این امر کاربران را به مشتریانی وفادارتر تبدیل میکند.

راهکارهای تقسیم بندی ایمیل

طبق مطالب ذکر شده دسته بندی ایمیل ها از اهمیت بالایی برخوردار است و نمی توان به سادگی این کار را انجام داد. برای انجام این کار چند روش وجود دارد که در ادامه به بررسی هر یک از آن ها می پردازیم:
اطلاعات دموگرافیک
تقسیم بندی لیست ایمیل بر اساس اطلاعات اولیه افراد، که شامل موارد زیر می باشد.
  • سن
  • هویت جنسیتی
  • مرحله زندگی و وضعیت خانوادگی
  • درآمد
خصوصیات روانشناختی
تقسیم بندی بر اساس خصوصیات روانشناختی یک گام فراتر از ویژگی های جمعیت شناسی است، زیرا شما نه تنها مخاطبین، بلکه عوامل روانشناختی رفتار مصرف کننده را نیز در نظر می گیرید، که شامل موارد زیر می باشد:
  • علایق
  • شیوه و سبک زندگی
  • ارزش ها
رفتار های مخاطبین با شما
اقداماتی که مخاطبین انجام می دهند (یا انجام نمی دهند) سرنخی در مورد علاقه آن ها برای ارتباط با سازمان شما است که شما می توانید از آن ها برای تقسیم بندی لیست ایمیل خود استفاده کنید. در اینجا برخی فعالیت ها برای تقسیم بندی وجود دارند که آن ها را نام می بریم:
  • معیارهای تعامل با ایمیل مانند نرخ باز کردن ایمیل ها و کلیک بر روی لینک ها
  • تعامل با وب سایت شما
  • سابقه خرید کاربران
  • استفاده از محصول یا خدمات شما
عوامل جغرافیایی
این کار یک استراتژی اصلی تقسیم بندی برای فروشگاه های زنجیره ای (با مکان های متفاوت) یا مشاغل با مخاطبین بین المللی است. شما می توانید مخاطبین را بر اساس موارد زیر تقسیم بندی کنید :
  • کشور، منطقه و یا شهر
  • منطقه زمانی
  • زبان
  اکنون که شما دانش فنی لازم را دارید، زمان آن رسیده است که از ارسال ایمیل های انبوه به سمت ارسال ایمیل های شخصی تر برای کاربران خود بروید. برای انجام این کار اگر به ابزاری برای تقسیم آسان مخاطبین خود نیاز دارید می توانید پاکت را امتحان کنید 🙂

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *